ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Image

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ - ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΛΙΦΤΙΝΓΚ

  Ο βελονισμός είναι μια αρκετά δημοφιλής, τα τελευταία χρόνια, μέθοδος αντιμετώπισης των επιπτώσεων της γήρανσης των ιστών στην όψη του ασθενούς.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν τη χρήση τοπικά (συνήθως στο πρόσωπο) βελόνων επιφανειακά ή ενδομυϊκά με στόχο την βελτίωση της αιμάτωσης των ιστών της περιοχής και συνεπώς την βελτίωση του μυϊκού τόνου και την πρόκληση παραγωγής κολλαγόνου από τους ινοβλάστες του χορίου του δέρματος. Παράλληλα εισάγονται βελόνες στο υπόλοιπο σώμα, με στόχο την βελτίωση του well being ( σύμφωνα με τη ΤCΜ, άλλωστε, η ομορφιά πηγάζει "από μέσα"). Τα αποτελέσματα είναι η άμβλυνση των βαθέων ρυτίδων, η αύξηση της λάμψης του δέρματος και η σύσφιξη της χαλαρής όψης που προσδίδουν στο πρόσωπο ο μειωμένος μυϊκός τόνος και το χαλαρό δέρμα.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

  Αρχικά λαμβάνεται ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, το οποίο περιέχει και προσωπικές πληροφορίες (τρόπος ζωής, συναισθηματική κατάσταση κ.α.). Καθορίζονται ποια είναι τα σημεία που πρέπει να ενεργοποιηθούν μέσω των βελονών. Τα σημεία αυτά διαφέρουν από άτομο σε άτομο και από πρόβλημα σε πρόβλημα.  Την ημέρα που θα έρθει για θεραπεία θα πρέπει να μην είναι ασθενής, να έχει φάει ελαφρά και να μην έχει πιει καφέ ή τσάι. Τοποθετούνται πρώτα βελόνες στο σώμα στα κατάλληλα σημεία  εξισορρόπησης και moxa όπου είναι απαραίτητο για 20΄. Μετά αφαιρούνται οι βελόνες του σώματος και τοποθετούνται οι βελόνες του προσώπου για περίπου 30΄. Ανάλογα το πρόβλημα και τη ηλικία του ασθενούς, εφαρμόζονται επιφανειακά θεραπευτικά έλαια.

ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ;
-    Αυξάνει το κολλαγόνο, βελτιώνοντας έτσι την ελαστικότητα του δέρματος.
-    Ομαλοποίηση των ρυτίδων έκφρασης και μείωση των βαθύτερων ρυτίδων.
-    Βελτίωση της επιδερμίδας του προσώπου με την αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας.
-    Καθυστέρηση της γήρανσης του προσώπου.
-    Μειώνει τις κηλίδες και τη δυσχρωμία του δέρματος.
-    Διατηρεί υπό έλεγχο την ακμή του προσώπου.
-    Βελτίωση όψης διπλοσάγονου.
-    Μείωση των συνοφρυωμένων ρυτίδων.
-    Αναζωογονεί το πρόσωπο.

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;

  Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 (δέκα) συνεδρίες, 2 φορές την εβδομάδα, για τις πρώτες 2 εβδομάδες και μετά μια κάθε εβδομάδα. Κάθε συνέδρια διαρκεί 40-60΄. Για την διατήρηση των αποτελεσμάτων καλό θα είναι να γίνεται μια (1) φορά τον μήνα επίσκεψη συντήρησης και για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση 2 (δυο) φορές τον μήνα.

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ;

  Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια μέθοδος πρόληψης και καθυστέρησης της διαδικασίας γήρανσης και θεραπευτικής αναζωογόνησης της επιδερμίδας. Έτσι η καλύτερη ηλικία είναι μεταξύ 25-55 ετών. Μπορεί βέβαια να εφαρμοστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες, με εμφανή τα αποτελέσματα στις ηλικίες <65 ετών.

ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΑΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ;

  Έχει άμεσα αποτελέσματα, με μέσο όρο της 3-12 εβδομάδες από την έναρξη των συνεδρίων και ολοκληρώνονται σε 6 μήνες.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;

  Μετά την ολοκληρωμένη θεραπεία, τα αποτελέσματα του αισθητικού βελονισμού διατηρούνται για 1,5-2 χρόνια. Παρ’ όλα  αυτά χρειάζονται και οι συνεδρίες συντήρησης, οι οποίες καθορίζονται αναλόγως την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος κάθε ατόμου. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα να συνδυασθεί με ένα υγιεινό τρόπο ζωής, απλές ασκήσεις προσώπου και περιποίηση με κρέμα προσώπου βιταμίνης Α.


ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:
-    κάπνισμα,
-    πρόσφατη θεραπεία (εντός 6 μηνών) με ενέσιμα προϊόντα στο πρόσωπο.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:
  Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια φυσική διαδικασία, η οποία βελτιώνει την εικόνα του ατόμου χωρίς να δημιουργεί παραμορφώσεις και χωρίς επιπλοκές. Εφαρμόζεται και για να ελαττώσει τα σημάδια γήρανσης αλλά κυρίως λειτουργεί προληπτικά και αναζωογονητικά στη επιδερμίδα και σε όλο τον οργανισμό. Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια, εάν μάλιστα συνδυασθεί με υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής. Δεν χρειάζονται ενέσεις και φάρμακα και μετά από κάθε συνέδρια δεν απαιτείται χρόνος αποκατάστασης.

Image

Search